دسته‌بندی نشده

نحوه صحیح تمیز کردن کفش‌های چرم

مراقبت درست از کفش کمک می‌کند تا کفش همیشه دارای ظاهری نو و براق بوده و ماندگاری و دوام آن نیز افزایش یابد. روش‌های صحیح مراقبت و نگهداری از کفش چرم  باعث می‌شوند تا روغن و چربی از دست‌رفته کفش دوباره جایگزین گردد. انجام مجموعه کارهای مراقبت و تمیز‌کردن کفش به طور مرتب و هر دو یا سه هفته یک‌بار سبب می‌شود تا حالت ارتجاعی، لطافت و درخشندگی کفش‌های چرم در طولانی مدت حفظ شوند.

اگر از کفش چرم به خوبی مراقبت شود، ظاهر زیبای کفش و دوام کفش در طولانی مدت حفظ می‌گردد.

چرم یک ماده طبیعی بوده و همه افرادی که از پوشاک چرم به ویژه کفش چرم استفاده می‌کنند باید بدانند که برای اینکه چرم در بهترین وضعیت خود باقی بماند نیازمند تغذیه است. در طول فرآیند دباغی، تمام عناصر شامل آب و چربی از چرم حذف می‌شوند ولی در مرحله بعد روغن و چربی مجدد به چرم برگردانده می‌شوند. البته چرم به مرور زمانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد چربی و روغن خود را از دست می‌دهد. همین موضوع منجر به سفت شدن چرم شده و انعطاف‌پذیری آن کاهش می‌یابد و در نتیجه سبب می‌شود تا ذرات خاک و کثیفی نیز وارد منافذ پوست شوند. در نهایت اگر از کفش چرم به خوبی نگهداری نشود، چرم آن شکننده و خشک شده و دوام آن نیز کاهش می‌یابد.

مراقبت و نگهداری صحیح از کفش چرم و استفاده از تغذیه کننده چرم منجر به ماندگاری کفش شده و ظاهر کفش را نو نگه می‌دارد. به منظور انجام این امر بهتر است که هنگام خرید کفش چرم یک مجموعه ست مراقبت از کفش چرمی نیز تهیه نموده و روش‌های تمیز کردن کفش چرم را هم بیاموزید.

هدف اصلی مراقبت و استفاده از تغذیه کننده‌های چرم، جلوگیری از خشک شدن و همچنین حفظ لطافت کفش است. برای انجام این کار کافیست تا هر دو یا سه هفته یکبار کفش چرم خود را به شکل اصولی تمیز نمایید. با اینحال اگر کفش‌های شما تحت شرایط آب و هوایی نامساعد یعنی سرما و رطوبت و در شرایط بدی قرار گرفته‌اند بهتر است که هر چه سریع‌تر به روش اصولی آنها را تمیز و تغذیه نمایید.

برای جلوگیری از تجمع ذرات کثیفی و حفظ زیبایی ظاهری کفش‌ها، توصیه می‌کنیم که کفش چرمی خود را بعد از هر بار پوشیدن با دستمال تمیز پاک نمایید. اگر هم تصمیم دارید که برای مدت طولانی کفش‌ها را کنار گذاشته و از آنها استفاده نکنید بهتر است که لایه نازکی از کرم مخصوص چرم به کفش مالیده و سپس آنها را در کیسه پارچه‌ای قرار دهید.

نکته: یکی از راه‌های حصول اطمینان جهت محافظت از کفش‌ها در برابر رطوبت این است که اندکی آب روی کفش‌ها ریخته، اگر آب قطره قطره شد و جذب کفش نشد پس می‌توان نتیجه گرفت که کفش‌ها به خوبی ضد‌ آب شده‌اند. ولی اگر آب وارد منافذ کفش شده و جذب کفش گردید لازم است تا اقدامات لازم برای ضد‌ آب کردن کفش‌ها را انجام دهید.

ست نگهداری و مراقبت از کفش

انتخاب یک ست کامل نگهداری و تمیزکاری کفش چرم و یا خرید تکی ملزومات نگهداری از کفش کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. در هر صورت برای تمیز کردن کفش چرم، تهیه چند وسیله الزامی است. وسایل ضروری برای تمیز‌کردن کفش چرم عبارتند از: یک برس سفت از جنس موی گراز، موی دُم گاو یا موی دُم اسب. البته نوعی برس تولید شده از الیاف آگاوه (نوعی گیاه) نیز بسیار محبوب است.

وسیله مورد نیاز دیگر برس اپلیکاتور است. بهتر است که برای هر کِرِم چرم با سایه‌های متفاوت، یک برس اپلیکاتور مجزا داشته باشید. اگر برای سایه‌های مختلف تنها از یک برس اپلیکاتور استفاده کنید احتمالا رنگ کفش‌تان تغییر خواهد کرد که این امر چندان خوشایند نیست.

البته با توجه به نوع کفش‌های چرمی خود باید مواد تمیزکننده و نگهدارنده هم داشته باشید. برای مثال اگر کفش چرمی شما از جنس چرم گوساله و رنگ آن مابین مشکی یا قهوه‌ای تیره باشد بهتر است که مجموع این موارد را داشته باشید: واکس قهوه‌ای یا مشکی، کرم امولسیون مخلوط بی‌رنگ، روغن مخصوص زیره چرم، برس اپلیکاتور و محلول ضد آب بدون رنگ چرم.

ضمنا برای آخرین مرحله کار یعنی براق کردن کفش چرم به برس‌های پولیش نیز نیاز دارید. بهتر است که این برس‌ها از جنس دُم اسب یا پارچه‌های پنبه‌ای نرم باشند.

روش صحیح تمیز‌کردن کفش‌ها

برای تمیز‌کردن کفش‌های چرمی ابتدا با استفاده از یک برس سفت، گرد و غُبار، گِل‌‎های خشک شده و سایر موارد کثیفی را از روی کفش‌ها پاک کنید. این مرحله را با دقت و به خوبی انجام دهید. مرحله زدودن ذرات کثیف باید به گونه‌ای انجام شود تا ذرات کثیفی روی چرم باقی نماند و حین انجام این کار آسیبی به بدنه کفش وارد نشود. بعد از این مرحله نوبت ضد‌آب کردن و ترمیم کفش است. برای مالیدن واکس یا کِرِم مخصوص چرم به سطح کفش از یک برس اپلیکاتور یا پارچه نخی استفاده کنید. بهتر است رنگ واکس یا کِرِم با رنگ اولیه کفش چرم همخوانی داشته باشد. حدود نیم‌ساعت صبر کرده و سپس با استفاده از یک برس پولیش یا پارچه نرمی روی کفش بکشید تا کفش براق شود. این مرحله را به آرامی و بدون اعمال فشار انجام دهید تا زمانی که کفش‌ها جلا یافته و براق شوند.

بعد از مرحله تمیزکاری، برای تغذیه کفش و احیای رنگ آن می‌توانید از یک امولسیون مخلوط استفاده کنید. با استفاده از یک پارچه، امولسیون را به صورت یکنواخت و به صورت یک لایه نازک روی کفش پخش کنید و سپس با استفاده از یک برسِ پولیش کفش، آن را براق نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *